fbpx

Den rigtige måde at tabe dig på

NYHED FRA EFTERÅRET 2019: Nu kan du også komme af med de overflødige kilo på et holdforløb med Sivebæk Metoden – Hypnotisk Gastrisk Reduktion. Det kan du læse meget mere om her…

 

Hypnotisk Gastrisk Reduktion – en vej til et sundere liv

Hvorfor har du så svært ved at tabe dig?

Hvorfor kan du ikke holde en kur?

Hvorfor tager du ofte mere på, end du har tabt?

Du kender sikkert alle spørgsmålene, men kender du også svarene? De sidste nye forskningsresultater viser, at kampen mod kiloene er livslang, såfremt du ofte går på diæt eller slankekur. Din krop reagerer ved at sænke din forbrænding og dermed vanskeliggøre vægttabet. Der sker det, at den del af din hjerne, der beskytter dig mod farer, fortolker din slankekur som et angreb, der kan sætte dit liv på spil. Det er krybdyrhjernen, der reagerer, og ved hjælp af forskellige hormoner og signalstoffer, kæmper for at fastholde din vægt.
Det er derfor, du har svært ved at tabe dig.

Samtidig påvirker krybdyrhjernen dit sultcenter, så du føler en stor trang til at spise. Du er underlagt en af menneskets kraftigste drifter, nemlig søgen efter føde. Den er du født med, og du var i stand til at sutte mælk fra din mor, straks efter fødslen. Din hjerne kommunikerer konstant med dit mave/tarmsystem via vagusnerven, og modtager signaler når maven er tom og signaler, når maven er fuld. Desværre er signalerne, når maven er fuld, forsinkede med op til 10 minutter, og derfor kan du fortsætte med at spise mere mad, inden din hjerne opfatter, at du er mæt. Teorien er, at din krybdyrhjerne har en interesse i, at du spiser så meget som muligt, når der er føde til stede, for hvem ved, hvornår der igen er mad på bordet? Denne teori baserer sig på det faktum, at din hjerne er flere hundrede tusinde år gammel, og dengang var der ikke et supermarked på hvert gadehjørne. Igen er det krybdyrhjernes opgave at sikre din overlevelse, og den er svær at stå imod.
Derfor kan du ikke holde en kur.

Når du efter nogle dages pinsler og lidelser har opgivet kuren og igen sætter tænderne i de samme fødevarer som tidligere, drikker de samme sukkerholdige sodavand og spiser den samme plade chokolade, så er kroppen ekstra parat til at tage imod. Forbrændingen kører på laveste blus, og de kalorier, der ikke bliver brugt, gemmes som fedt i dine fedtceller. Krybdyrhjernen sikrer, at du får fyldt alle dine depoter op – og mere til, inden den igen normaliserer udskillelsen af de vægtregulerende hormoner og signalstoffer.
Derfor tager du ofte mere på, end du har tabt.

Årsag og virkning

Rigtig mange mennesker spiser med følelserne. Det kan være som trøst, tryghed eller belønning. Det er ofte sukkerholdige eller fedtholdige fødevarer, der spises, når følelserne skal dulmes. Det kaldes også selvmedicinering eller selvgaver. Når sukkeret spiller så stor en rolle, skyldes det, at det ved indtag får din hjerne til at udskille dopamin, der er hjernens eget lykkestof. Det giver en umiddelbar behagelig fornemmelse og følelse af velvære i kroppen, der desværre alt for ofte efterfølgende udløser en følelse af dårlig samvittighed. Men det forsvinder de ekstra kalorier ikke af, og det er glemt til næste gang.

Hvad gør du så?

Det gælder om at ændre din livsstil, så du mentalt og fysisk ikke oplever at være på kur eller diæt. Det vil sige, at du gradvist skal spise og drikke anderledes, dyrke motion, få din nattesøvn og tænke positivt. Det er mange ting på én gang, og derfor skal du også have hjælp til din livsstilsændring. Du skal ikke på kur eller diæt, men mentalt og fysisk skabe positive forandringer, der betyder et vægttab på ca. 0,5 kg. pr uge. De lyder ikke af meget, men det er et vægttab, der ligger inden for de rammer, som din krybdyrhjerne ikke vil reagerer negativt på. Hvis du er helt ærlig over for dig selv, så har det også taget flere måneder eller år at tage kiloene på, og så er det vel helt ok, at det også tager nogle måneder at tabe dem igen?

Hvordan kan du få hjælp?

Hos Kolding Hypnoseklinik har vi i mange år arbejdet med hypnose som et meget effektivt værktøj til at skabe positive forandringer hos vores klienter. Ved en Hypnotisk Gastrisk Reduktion arbejder du med kommunikationen mellem din hjerne og dit mave/tarmsystem. Som du lige har læst i et af de ovenstående afsnit, har din hjerne alt at gøre med, at du ikke kan tabe dig. Ved en Gastrisk Hypnotisk Reduktion skaber du under hypnose en forestilling om, at din mavesæk er blevet meget mindre. Det er en helt naturlig funktion, din mavesæk har. Den udvider sig, når du over en længere periode spiser meget, og den trækker sig sammen, når du i et stykke tid spiser mindre. Fra naturens side, er din mavesæk skabt, så du ikke konstant skal føle sult, når der ikke er noget føde at skaffe. Da det er din krybdyrhjerne, der styrer din sult- og mæthedsfornemmelse, og da den samtidig styrer de vægtregulerende hormoner, er det en meget effektiv måde at tabe dig på, da krybdyrhjernen ikke forsøger at fastholde din vægt. Din krybdyrhjerne reagerer positivt på behandlingen, da den oplever, at du bliver mæt, selv om du spiser mindre. Når du føler mæthed, tror krybdyrhjernen, at alt er som det skal være, og slapper helt af. Samtidig er Hypnotisk Gastrisk Reduktion en del af et terapiforløb, hvor du får bearbejdet eventuelle følelsesmæssige ubalancer, der får dig til at spise med følelserne.

Foruden Hypnotisk Gastriske Reduktion, vil du også få bearbejdet de mulige årsager til dit indtag af mad og drikke og/eller sukkerholdige produkter. Det er meget almindeligt, at vi mennesker forsøger at skabe komfort igennem indtag af mad eller søde sager – det der også kaldes trøstespisning. Årsagerne kan ligge i barndommens oplevelser, men også i nutidens stress og livsstil, eller i en frygt for fremtiden. Det finder vi sammen ud af i løbet af terapien, og du vil blive hørt og lyttet til med empati og forståelse, så du igen kan får et normalt og afslappet forhold til dit indtag af mad, drikke og søde sager.

Det praktiske

Et forløb med Hypnotisk Gastrisk Reduktion forløber over 4 sessioner fordelt over ca. 35 – 40 dage. Det er ikke tilfældigt, at forløbet strækker sig over dette antal dage. Din hjerne tager 35 – 40 dage om at ændre på de mønstre, vaner og adfærd, du gerne vil have forandret, så du opnår en mere hensigtsmæssig livsstil. Et kortere forløb vil medføre, at du har stor risiko for at falde tilbage i dine gamle vaner. Efterfølgende tilbydes du en opfølgning ca. hver 30. dag, indtil du føler dig helt rustet til at stå på egne ben.

Hvor meget vil du investere i din livskvalitet?

Hypnotisk Gastrisk Reduktion inklusiv vægttabsterapien koster kr. 1.200,00 pr. session for de første 3 sessioner. Den 4. session koster kr. 800,00. Første session varer op til 2 timer og de efterfølgende op til 1,5 timer. Du skal have booket 4 sessioner fra starten, så du er sikker på at få et optimalt forløb. Den samlede pris for de 4 sessioner er kr. 4.400-. Opfølgningstiderne, som ligger ca. hver 30. dag, booker vi på din 4. session og de koster kr. 800,- pr. session, og dem skal du selvfølgelig kun have, så længe du føler, det er nødvendigt.

Sådan er et optimalt forløb

Det er vigtigt for et optimalt forløb, at du booker sessionerne med det rigtige interval:

Tid mellem 1. og 2. session er 8 – 10 dage.

Tid mellem 2. og 3. session er 14 – 18 dage.

Tid mellem 3. og 4. session er 14 – 18 dage.

Vi finder tider, der passer dig, når du ringer til Vivi på 22 23 99 01 eller Peter på 22 23 99 00.

Læs mere her

NYHED FRA EFTERÅRET 2019: Nu kan du også komme af med de overflødige kilo på et holdforløb med Sivebæk Metoden – Hypnotisk Gastrisk Reduktion. Det kan du læse meget mere om her…

Vi glæder os til at hjælpe dig

Kærlig hilsen

Vivi og Peter