fbpx

Angst

Angst omfatter symptomtilstande som panikangst, socialangst, fobi, overdreven angst, der erkendes som urimelig, men som ikke kan beherskes. Angsten er ude af proportion med situationens karakter. Efter angstens genstand inddeles i enkeltfobi, socialfobi og agorafobi.

Enkeltfobi omfatter angst over for insekter (edderkopper, slanger mfl.), lukkede rum, højder, spidse genstande m.m. Fobierne benævnes ofte med græske ord svarende til genstanden, fx araknofobi angst for edderkopper) og klaustrofobi (angst for lukkede rum).

Socialfobi er angst for samvær med mennesker. Den pågældende frygter at gøre en uheldig figur. En særlig form er præstationsangst, fx for at tale i mindre forsamlinger. Alene tanken herom kan udløse stærkt ubehag, og situationen undgås derfor oftest. Erkendelse heraf ledsages af selvbebrejdelser og skyldfølelser.

Agorafobi betød tidligere angst for at befinde sig på store åbne pladser, men betegner i moderne psykiatri tilstedeværelse af mange fobiske elementer. I udtalte tilfælde kan personen ikke gå på gaden uden ledsagelse af angst for at besvime eller måske for at dø. Indsigten i det urimelige heri gør tilstanden endnu mere pinefuld.

Fobier stammer oftest fra oplevelser i barndommen, der i bestemte situationer kommer op til overfladen og giver dig følelsen af angst. Du kan måske ikke huske alt, hvad der skete i din barndom, men det kan din underbevidsthed. Her er alt, hvad du har oplevet lagret, så længe du lever. Du kender sikkert til, at en bestemt melodi eller duft giver dig minder om en ungdomsforelskelse, eller en dejlig ferietur sydpå med familien. Her er der tale om det samme. Din underbevidsthed bliver trigget af en oplevelse i nutiden, og straks strømmer alle minderne og følelserne fra fortiden frem i dig. Både de positive og de negative. Det samme sker, når du oplever en fobi. Her er følelsen desværre negativ, og du reagerer med en kraftig og lammende angst.

Behandlingen Når jeg behandler din fobi og angst, sker det med en kombination af coaching og hypnoterapi. Det første vi gør er at tage en “før-hypnose-samtale” for at klarlægge alle forholdene omkring dine oplevelser med angsten eller fobien og mulige årsager. Efter vores samtale går vi i gang med hypnosen, og her bruger jeg de oplysninger, du har givet mig under samtalen, så terapien bliver så målrettet som muligt. Under hypnosen finder du tilbage til tidligere oplevelser, der har alt at gøre med din angst eller fobi. Sammen neutraliserer vi disse negative oplevelser, så de ikke længere har indflydelse på dit liv. Efter hypnosen vil du føle dig rigtig godt tilpas, og der er store muligheder for, at du allerede vil mærke de første forandringer. Normalt vil 3 – 4 behandlinger være nok for at skabe varige forandringer.

Læs mere omkring hypnose, coaching & psykoterapi!

Ring helt uforpligtende til Peter på 22 23 99 00 eller Vivi på 22 23 99 01 og hør nærmere, eller send en e-mail med dine kontaktdata til info@koldinghypnoseklinik.dk og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

[wdca_ad id=”1620″]