fbpx

Psykoterapi

Selv om navnet Kolding Hypnoseklinik antyder, at vi arbejder med hypnose, så er det ikke hele sandheden. Hypnose er blot en bevidsthedsmæssig tilstand i hjernen, og helbreder som sådan ikke noget. Det er den psykoterapi, der foregår under hypnosen, der har den forandrende egenskab. Det er det vi kalder for hypnoterapi. Hypnoterapi er altså psykoterapi udført under hypnose. Det er vores fortolkning, og den kan vi selvfølgelig kun stå inde for, fordi vi begge både er uddannede hypnoterapeuter og psykoterapeuter.

Alle kan kalde sig psykoterapeut. Det er desværre ikke en beskyttet titel. Du skal vide om terapeuten har en godkendt uddannelse og er certificeret herunder. Samtidig kan du se om vedkommende er medlem af en anerkendt organisation. I Danmark kan det f.eks. være Dansk Psykoterapeutforening, og psykoterapeuten må anvende forkortelsen MPF. Der findes også fælles Europæiske psykoterapeutforeninger, der har samme kvalitetskrav til uddannelserne. Her kan der f.eks. stå EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

Psykoterapi dækker over mange retninger som f.eks. adfærdspsykologi, kognitiv psykologi, systemisk psykologi, psykodynamisk psykologi, eksistentiel psykologi, humanistisk psykologi og transpersonlig psykologi. Vi har begge en psykoterapeutisk uddannelse, der inddrager alle de nævnte retninger, og kan derfor tilbyde en stor vifte af psykoterapeutiske værktøjer, hvilket gør terapien mere effektiv, fleksibel og målrettet. Du kan læse mere om vores baggrund på siden ”Om os”.

Psykoterapi er effektivt i forbindelse med følelsesmæssige ubalancer, angst/frygt, depression, stress, livskriser, lav selvværdsfølelse og rigtig mange andre mentale udfordringer.

Behandlingen

Som beskrevet ovenfor, er psykoterapi ikke bare en snak om vind og vejr. De temaer, du ønsker behandlet, bruger vi tid på at få udforsket sammen med dig. Der er altid en samtale forbundet med at gå i psykoterapi. Derfor skal du selvfølgelig overveje, om du er klar til at åbne dig op over for et fremmed menneske. Du skal vide, at vi dagligt sidder overfor mennesker, der alle har en personlig historie at fortælle på godt og ondt, og vi har stor erfaring med at stille de rigtige spørgsmål og god tid og empati til at høre dine svar. Under sessionen er det muligt, at vi benytter os af nogle praktiske værktøjer, for at underbygge dine temaer og gøre det nemmere for dig at komme i kontakt med det, der fylder i dig. Det kan være, vi foreslår dig at prøve hypnose eller EMDR, som du også kan læse mere om her på hjemmesiden. Du kan trygt lade os hjælpe dig til en bedre livskvalitet, og vi bruger ikke flere sessioner end nødvendigt.